Film i utbildningen även för poliser i London

Film i utbildningen-  varför det: fortsättning

Det är samma sak med lärarledd utbildning som med en film i utbildningen. Är det en tråkig lärare som är oengagerad så är det mindre chans att de lär sig och tiden är mest bortkastad för eleverna.

Den som tar fram en utbildningsfilm kanske inte har rätt utbildning eller fokuserar mest på att få in så mycket information det går i filmen. Risken är stor att det blir tråkigt med malande av information. Då har man missat målet med utbildningen.

Likadant kan det vara med e-utbildningar och Webinarium som ofta fokuserar på mängden information istället för att få till en riktigt bra utbildning.  Dessutom är ursprunget för e-utbildning mycket teknik eftersom de i början var tekniskt komplicerade. De krävde programmering vilket innebar en annan profil på den som satte ihop utbildningen. Dessa personer kanske fortfarande sitter som ansvariga för e-utbildningen vilken inte är så lyckat.

En film i utbildningen gör det effektivare för eleverna

Ett annat argument är att man  av kostnadsskäl sätter ihop en utbildning själv.  Att starta ett Webinarium och likaså sätta upp en e-utbildning är idag relativt enkelt och kostar inte så mycket. Att då själv sätta en utbildning och tro att hela världen kommer att ta till sig det du säger räcker inte. Jag har sett många exempel på det motsatta. Bara för att man spelar in sin utbildning gör den inte bra. Det krävs skicklig presentationsteknik, retorik och känsla för underhållning. Mycket som vi jobbar med i filmerna som vi producerar. Och om du själv måste vara med i utbildningsfilmen som kräver din specialistkunskap så kan vi på Mediaeffekt coacha dig och hjälpa till med att få filmen så underhållande som det går genom  omtagningar av scener, kortare klipp, grafik, textskyltar och passande musik.

Det lönar sig att anlita ett välrenommerat produktionsbolag som t.ex. Mediaeffekt där jag arbetar. Vi har lång erfarenhet av hantverket filmproduktion.  Se på referensproduktioner från den som skall producera din utbildningsfilm och ställ krav. Visst, det kan kosta mer än att försöka själv men alternativet är att eleverna inte tar till sig utbildningen och du missar målet med utbildningen.

Conny TryggFilm i utbildningen – Varför det

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.