360-film

Att använda VR eller 360-film, som det också kan heta, i utbildningen kan göra den mer underhållande och spännande. Jag har sett några filmer nyligen där man sitter mitt i ett rum, längst fram i en föreläsningssal eller på ett möte vid ett bord. Att befinna sig mitt i centrum och kunna se deltagarna runt omkring dig som möter din blick är spännande.

Här kan man tänka sig att när man spelar in tar man upp saker och ting som gör utbildningen mer underhållande. I filmens värld är det välbekanta ”if it bleeds it leads…” vilket innebär att det annorlunda och oväntade med känsloanspelningar (ibland våldsamheter) är det som funkar bäst och  gör innehållet mer spännande. På You Tube finns det mycket av 360-filmer med action.

Ta till exempel detta med coaching och konflikthantering runt ett bord. Här kan man befinna sig mitt i mötet som är en scen och se och höra hur olika deltagare reagerar på de frågeställningarna på deltagarna som sitter/står runt omkring personen.Här kan man tänka sig att ha rollspel där olika individer agerar på olika sätt och på så sätt är blir man mer närvarande i utbildningen. Man sitter ju mitt i gruppen.

Eller varför inte en säkerhetsutbildning där man får se en lokal/bygge/rum och notera hur utrymningsvägar med markerade skyltar finns.Var är utrustning för att släcka brand eller rädda liv. Hur de ser ut och är placerade på platsen gör utbildningen mer verklighetstrogen. Eller som i denna film med 360-film under start med flygplan i cock-pit. Se filmen här. Hör av dig till oss på Mediaeffekt så berättar vi mer.

360-film i cock-pit

Med 360-filmer i utbildningen sparar man mycket tid i form av resande och det är så nära lärarledd utbildning man kan komma.

 

Conny Trygg360-film

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.