Upphandling av en utbildningsfilm – Tips 2

UPPHANDLING AV UTBILDNINGSFILM – Tips 2

Ok nu har du kommit så långt att det är dags att fundera på vem som skall få göra din film. Dags att göra en upphandling av filmprojektet. Att tänka på vid upphandling är följande frågor: Hur lång skall filmen vara, hur många olika miljöer skall vara med, egna skådespelare/agerande eller inhyrda proffs? Börja med budgeten. Hur mycket tycker du det är värt att lägga ned på denna produktion.

Upphandling av musik? Egen unik eller vanlig standard produktionsmusik? Billigast är produktionsmusik som du köper på nätet t.ex. på Audiojungle

musical

Rekvisita vem står för det? Det behöver inte vara så omfattande men att filma i ett tomt rum blir inte så bra. Bättre med blommor,tavlor etc. Och hur skall slutresultatet vara? Skall man ha speaker eller ej och vem skall vara detta? Flera språk med översättningar? Speaker kan också beställas på nätet och det kan kosta allt ifrån 5 dollar på Fiverr som säljer voiceover på engelska till 25 000 SEK för inläsning av kändis.

Vilka filmproduktionsbolag skall jag fråga vid en upphandling? Hur proffsiga är de som producerar? Ta in offert från ett företag som har professionella filmer på sin hemsida.

Tidsram? Betalningsvillkor? Filmproduktionsbolag i Stockholm kan ta god tid på sig beroende på om andra uppdrag pockar på. Sätt en tidsram.

Ica Maxicanstockphoto0107616

Ica MaxiIca Maxi

Har du tänkt igenom dessa punkter så kan man få ett fast pris av ett filmproduktionsbolag som oss på  Mediaeffekt AB. Vi rekommenderar fast pris eftersom då vet du vad kostnaden skall bli till slut. Vill du läsa mer i detalj om dessa delar klicka här.

Conny TryggUpphandling av en utbildningsfilm – Tips 2

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.