Publicering av filmer Fritidsresor

Publicering av utbildningsfilm

Publicering av utbildningsfilm

När man är klar med utbildningsfilmen så måste man fundera på bästa sätt för publicering och distribution av denna. Det finns många möjligheter idag och de bästa är att det inte behöver kosta något att publicera filmen och få den distribuerad hos dig. Jag rekommenderar mina kunder att använda You Tube eftersom den är gratis och man kan ha tre säkerhetsnivåer på denna. Öppen; sökbar för alla, öppen enbart för de som har länken till filmen (inte sökbar) och så privat som innebär att endast de du har registrerat med deras e-postadresser kan komma åt att se utbildningsfilmen. Dessutom slipper du hantera back-up, server för streaming och allokering av bandbredd om många användare vill se filmen samtidigt.

Publicering via You Tube av utbildningsfilm

Många hävdar att säkerheten inte är så bra på You Tube. Det tror inte jag. Google äger YT och även G-mail och molntjänsten Drive och är specialister på datasäkerhet. Jag har stort förtroende för dem som när jag gick över från Outlook mail till G-mail så försvann de mesta av Spam i brevlådan och de hamnar numera där de skall vara: i Skräpposten. Däremot kan du få massa oönskade filmer vid sidan om din film när man sett den klar på You Tube samt reklam i dina filmer. Det går att stänga av dessa på din You Tube-kanal. Bäst är att då ha filmen på din hemsida inbakad (”embedded”) så slipper man se andra filmer som rekommenderas på You Tube vid sidan om din film när den spelat färdigt.

Google utbildningsfilm publicering

 

Andra ställen att publicera filmen är på Vimeo som också är gratis i den billigaste utgåvan. Betalar du till lite så får du fler funktioner och slipper reklam. Ett annat sätt är att betala för egen streamingserver som t.ex. Screen9 tillhandahåller. Då får du så mycket bandbredd du behöver i en molntjänst, ett skräddarsytt gränssnitt och egen server där du kan sätta upp distribution av filmerna. Du kan också få automatisk publicering av filmerna på YT, Vimeo och andra platser. Screen9 publicerar och distribuerar TUIs alla filmer på ett framgångsrikt sätt. Givetvis är den liksom de andra ovannämnda tjänsterna anpassade för att kunna ses i smarta mobiler och surfplattor.

Publicering av filmer Fritidsresor

 

Ett annat sätt för publicering av filmerna är att sätta upp egen streamingserver internt innanför din brandvägg. Kanske det allra säkraste sättet men kräver sin person att designa och sätta upp programvara för att administrera denna. Dessutom måste du se till att allokera internt bredband så att alla få bra kapacitet. En hel del pyssel och kräver en server och bandbredd samt back-up rutiner. Fördelen med extern streamingtjänst som de ovan är just enkelheten, kapacitet och lagring samt back-up. Du får den kapacitet som behövs, den finns alltid där eftersom all hantering och back-up sköts automatiskt.

Icloud för publicering av utbildningfilmer

Avslutningsvis kan du också använda molntjänster såsom DriveDropbox, One Drive och iCloud för att nämna några. Fördelen är att de ligger externt och du slipper tänka på teknik och back-up. Har du bra bandbredd in mot ditt kontor skall det fungera bra. Då använder man sin egen dators Mediaspelare för att spela upp filmen. Då handlar det om att ladda ner filmen innan man kan se denna. Är det en lång film kommer det att ta sin tid. Dessutom får du betala mer för stora mängder data som du lagrar där. Än så länge är det ingen bra lösning.

Conny TryggPublicering av utbildningsfilm

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.