Manus för utbildningsfilm – Tips 3

Manus för utbildningsfilm – Tips 3

Manus är ett av de viktigaste momenten för att få fram en riktigt bra film. Tänk på att det är i detta moment som filmen skapas och du kan se konturerna av denna. Och här skapas samförståndet mellan dig och filmproducenten genom manustexten.

Några viktiga frågor att tänka igenom när du tar fram manus:  Hur lång skall filmen och manuset vara? Svar: Kort  Hur skall man formulera sig? Svar: Enkelt  Vad skall man säga och på vilket sätt i filmen? Svar : Var intressant! Se denna film om kris från oss på Mediaeffekt  som har en intressant vändning.

JASOLYCKAN

 

 

Vilken ton skall man ha i manuset? Svar: Saklig och inte övertydlig.Vem skall skriva manuset? Svar:  Bäst och billigast om du börjar med en manusskiss. Kan man få hjälp? Svar: Jag hjälper dig!  Skall det vara underhållande eller stramt fokuserat på innehållet i utbildningsfilmen? Svar: Underhållande så klart.

Vem skall vara med och bestämma om innehållet i texten? Svar: Du och filmproducenten.  Hur mycket tid har du för att skriva och titta igenom manuset? Svar: Avsett tid!

Över huvud taget är det många frågor som dyker upp när man sitter med en text som skall vara grunden att stå på i filmen. Ett viktigt tips! “Kill your Darlings” Att försöka ta med för mycket i manus och filmen blir inte bra. “Keep it simple stupid” är också ett bra riktmärke. Se mer och bli inspirerad här. Läs mer om frågorna om Manus mer i detalj här:

Ett bra manus även vid brandövning

Ett bra manus även vid brandövning

Conny TryggManus för utbildningsfilm – Tips 3

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.